-Cilj nam je osvojiti odličje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i plasirati se na Olimpijske igre u Japan, istaknuli su mladi brdski biciklisti Matija Meštrić, državni prvak u ciklokrosu do 23 godine i Stjepan Hunjak, na primanju kod gradonačelnika Novog Marofa, Siniše Jenkača. Uz bicikliste tu su bili i predsjednik njihovog biciklističkog kluba „Maraton Kreidler“ Branimir Šafran te zamjenik i trener, Branimir Štimec.

S obzirom na nezavidno stanje županijskog biciklizma, klub "Maraton Kreidler", uz još dvadesetak članova, fokusirati će se na pet individualaca, koji su odskakali u svojim dosadašnjim matičnim klubovina te su sad, iako su iz različitih županijskih područja članovi novomarofskog kluba. Riječ je o Matiji i Josipu Meštriću, Timoteju Kocenu, Stjepan Hunjak i jedinoj djevojci među "odabranima", Lauri Horvat. - Njih pet raditi će po vrhunskim programima,

Osim ovog, makrociklusa, u klubu najavljuju i planove za ovu godinu - orijentiranost prema domaćem Kup natjecanju i Prvenstvu gdje ih očekuje desetak jakih natjecanja te nastup na vrlo jakim utrkama Kupa u Austriji.

S obzirom na nezavidno stanje županijskog biciklizma, klub "Mraton Kreidler", uz još dvadesetak članova, fokusirati će se na pet individualaca, koji su odskakali u svojim dosadašnjim matičnim klubovina te su sad, iako su iz različitih županijskih područja članovi novomarofskog kluba. Riječ je o Matiji i Josipu Meštriću, Timoteju Kocenu, Stjepan Hunjak i jedinoj djevojci među "odabranima", Lauri Horvat. - Njih pet raditi će po vrhunskim programima, istaknuo je trener Branimir Štimec, koji u klubu radi kao volonter, pripremajući doktorsku dizertaciju. Zadnje pobjede pokazuju da je riječ o pozitivnoj inicijativi.

Matija Meštrić je, inače, kao član juniorske reprezentacije lanjske sezone ostvario je i niz zapaženih rezultata na europskom Prvenstvu u brdskom biciklizmu.

 

- Vjerovao sam da se toliki uložen trud mora isplatiti. Prvi sljedeći a i jedini cilj ove godine mi je uvrstiti se u top 100 biciklista svijeta, izjavio je Matija, aludirajući na strogi i težak režim svakodnevnih treninga, koji uobičajeno potraju i do šest sati na dan. Članovi kluba fizičku pripremljenost održavaju i nastupom na trkačkim ligama poput Cross lige Beretinec te Brdske lige Ivančica ili pak Zimske cross lige Lužec, na kojima Meštrići nerijetko i pobjeđuju.

Godišnje potrebe kluba su oko 250 tisuća kuna od čega veliki dio „pokriva“ jedan od glavnih sponzora „Trgovina Beciklin“ iz Preloga. U osiguranju financijskih sredstava sudjeluje i grad Novi Marof preko Zajednice športskih udruga, a veliku potporu u radu Kluba pružaju i roditelji natjecatelja. Primjerice, kad treba platiti put na natjecanja. Zbog manjka novaca i ulaganja u biciklizam nerijetko se događa da ponajbolji domaći talenti odlaze trenirati u slovenske klubove koji ih objeručke prihvačaju, uz odlične uvjete treniranja i financiranje svih potreba kao i putovanja na natjecanja.

Gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je biciklistima na sportskim rezultatima, ali i predanom radu rukovodstva Kluba. S obzirom da je i sam bio istaknuti sportaš,karatist pa potom i trener, Jenkač je naglasio da zna koliko je truda, odricanja i napora uloženo u ovakav rezultat. Poručio je članovima Kluba da mogu biti uzor svojim vršnjacima te putokaz i potvrda da predani rad i ustrajnost vode do uspjeha. - Ovako odlični rezultati motiv su i svima nama. Moj zadatak kao gradonačelnika je da se brinem za sport, kao i za sve ostale segmente u životu i funkcioniranju našeg Novog Marofa.